3 nov 2011

FIRA DE SANT NARCÍS A GIRONA "LES BARRAKES"







Duración del 26 de Octubre hasta el 6 de Noviembre, donde? en la Devesa.
Fiesta caracterizada por que en ella se mezcla, la feria gastronómica de Girona, la de muestras y Les barrakes, todo ello hacen de Sant Narcís un espectáculo digno de ver y de vivir.


Durante el día son innumerables las familias completas que puedes ver, y por la noche se da paso a la locura juvenil, de la forma mas salvaje y controlada, mas de 40 paradas o BARRAKAS dan de comer, y de beber a miles de adeptos a la fiesta Gironina.
















Benvolgut conciutadà, benvolguda conciutadana,
Les Fires de Sant Narcís se'ns presenten, puntuals, en el moment més oportú del calendari gironí: enmig de la tardor, lluny de les calors sufocants i oblidades de l'estiu i a la distància justa del Nadal com perquè puguin brillar amb tota la seva rotunditat. Aquesta previsibilitat, malgrat tot, deixa sempre espai per a la sorpresa, la imaginació, la il·lusió. I us vull convidar, d'entrada, a participar d'aquest esperit i a compartir-lo amb la família, els amics, els veïns.
Una festa major és, efectivament, el resultat d'una programació però sobretot és l'expressió de la voluntat d'una comunitat de reforçar els seus lligams, de voler ser no només de manera individual o particular sinó d'una manera col·lectiva, en comú. Sense un esperit que la relligui és difícil parlar d'una comunitat cohesionada i solidària. Girona ho és perquè generacions i generacions de persones han tingut cura, any rere any, de mantenir viva la consciència que pertanyien a una realitat d'interessos comuns que calia anar bastint amb paciència, sense pauses, des de les coses petites fins a les més transcendents. Les Fires són un moment brillant d'aquesta construcció permanent.
És cert que les circumstàncies de cada moment van condicionant les Fires i, en aquestes, hem procurat un equilibri que passa per mantenir la qualitat i la diversitat de l'oferta alhora que la seva sostenibilitat. I amb algunes novetats, que tot just comencen, gràcies a les quals l'esperit popular de la nostra festa es manté i, si cal, en surt reforçat.
Us animo a gaudir plenament de la programació. Hi trobareu totes les excuses necessàries per consumir cultura, diversió en família o amb la colla d'amics, per redescobrir la ciutat o per compartir-ne el coneixement amb els nostres convidats.
Que tingueu molt bones Fires!
Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona